25.12.2018 08:00

Grootste media beoordelen Luuk de Jong als de beste

Luuk de Jong draait een geweldig seizoen in de Eredivisie. De PSV-aanvaller is topscorer van de Nederlandse competitie en mede daardoor staat hij eerste op de door PSV en Ajax gedomineerde Spelersranking van Voetbal.com.

De fysiek sterke spits heeft een gemiddelde van 6,93 ontvangen. Daarmee blijft hij Ajacied Hakim Ziyech nipt voor. De middenvelder annex aanvaller van de Amsterdammers ontving op basis van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie een 6,87. PSV-linksback José Angeliño completeert het podium met een gemiddelde van 6,84. De top tien wordt verder gedomineerd door vooral spelers van PSV, aangevuld met een aantal Ajacieden. 

De Spelersranking geeft een gemiddelde van de cijfers die de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International elke wedstrijd uitdelen. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden (acht wedstrijden) hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen. Een cijfer ontvangt een speler als hij dertig minuten of meer heeft gespeeld.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om naar de Spelersranking te gaan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner