25.12.2018 13:00

PEC Zwolle schiet verrassend veel, maar scoort amper

PEC Zwolle kent een dramatisch jaar in 2018. Tijdens de tweede helft van vorig seizoen kelderde het hard op de Eredivisie-ranglijst, terwijl het zich momenteel ook in de degradatiezone bevindt. En dat terwijl het flink schotvaardig is. 

De Zwollenaren staan namelijk op basis van het huidige Eredivisie-seizoen in de top vijf met de meeste schoten per wedstrijd. Alleen Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse schieten vaker dan PEC Zwolle, dat eerder deze maand John van 't Schip op straat zette. Die clubs bevinden zich in de top vijf van de Eredivisie, terwijl PEC Zwolle op de zestiende plaats staat. De ploeg uit Overijssel schiet gemiddeld 15,9 schoten per duel.

Teams met gemiddeld meeste schoten per Eredivisie-wedstrijd:

  1. Ajax – 20,8 schoten per duel
  2. PSV – 18,7 schoten per duel
  3. Feyenoord – 17,5 schoten per duel
  4. Vitesse – 16,1 schoten per duel
  5. PEC Zwolle – 15,9 schoten per duel

Een honderd procent score haalt geen enkele ploeg, maar als PEC Zwolle iets zuiverder zou zijn in zijn schoten, had het ongetwijfeld hoger op de ranglijst gestaan. De Blauwvingers maakten dit seizoen namelijk nog maar zeventien doelpunten. Slechts één Eredivisionist vond minder vaak het net: De Graafschap. De ploeg van Henk de Jong kon nog maar veertien keer juichen. 

Eredivisie-teams met de minste doelpunten:

  1. De Graafschap – 14 treffers
  2. PEC Zwolle – 17 treffers
  3. FC Groningen – 18 treffers
  4. FC Emmen – 19 treffers
  5. VVV-Venlo en NAC Breda – 21 treffers

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner