27.12.2018 10:30

Qua bezettingsgraad met uit-fans scoort top 3 perfect

Met gemiddeld 888 toeschouwers neemt Ajax de meeste supporters mee naar Eredivisie-uitwedstrijden. Daarmee is het koploper van de Eredivisie, maar eerlijker is het om te kijken naar de bezettingsgraad.

Fans van Feyenoord waren bijvoorbeeld niet welkom in de Johan Cruijff ArenA voor het uitduel met Ajax. Kijken we naar de percentages die Awaydays op social media presenteerde, dan is het uitvak met Feyenoord-supporters altijd vol. De Rotterdammers halen, net als Ajax en PSV een percentage van honderd procent. Die ploegen zijn de enige drie uit de Eredivisie die dit percentage halen. Daarachter blijken de fans van Willem II en Fortuna Sittard hondstrouw. 

Top drie van Eredivisie-clubs met gemiddeld meeste uitsupporters (bezettingsgraad):

 1. Ajax – 100%
  PSV – 100%
  Feyenoord – 100%
 2. Willem II – 89,9%
 3. Fortuna Sittard – 68,5%

Het uitvak met Fortuna Sittard-supporters is gemiddeld dus voor bijna driekwart gevuld. Een andere promovendus, De Graafschap, heeft met 54,6% ook een knap gemiddelde. Dat staat in schril contrast met FC Emmen, dat voor de eerste keer in de geschiedenis in de Eredivisie speelt. De ploeg uit Drenthe ziet het uitvak gemiddeld voor 29,8% gevuld. Alleen VVV-Venlo en SBV Excelsior hebben een nog lagere bezettingsgraad. 

Top drie van Eredivisie-clubs met gemiddeld minste uitsupporters (bezettingsgraad):

 1. SBV Excelsior – 18,2%
 2. VVV-Venlo – 28,3%
 3. ADO Den Haag – 29,8%
  FC Emmen – 29,8%

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de gemiddelde uitsupporters per Eredivisie-club te zien. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner