08.01.2019 12:00

Sparta wil capaciteit Het Kasteel met 10% vergroten

Sparta Rotterdam is al een tijd bezig met verbouwingsplannen van Het Kasteel en Nieuw Terbregge/RMC Jeugdcomplex. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie laat weten dat het stadion UEFA-waardig moet worden.

Dat wil de club niet zozeer omdat het zelf directe plannen heeft om Europees voetbal te spelen, maar Sparta Rotterdam wil dat (jeugd)interlands van de KNVB en een evenement zoals een Europees Kampioenschap voor vrouwen kunnen worden gehuisvest in Het Kasteel. De Rotterdamse club heeft het voornemen om het stadion uit breiden met ongeveer circa 1.100 zitplaatsen. In het onderkomen van De Kasteelheren kunnen nu 11.500 toeschouwers, waardoor Sparta Rotterdam een vergroting van 10,5% van haar capaciteit hoopt te realiseren. Dat hoopt de club op de volgende wijze te doen:

'Dit is mogelijk door het speelveld te verlagen, en in de ruimte die in de ring tussen bestaande tribunes en het verlaagde veld ontstaat, nieuwe zitplaatsen in te passen. Ook zullen de toilet- en horecavoorzieningen in de gracht worden vernieuwd en uitgebreid.'

Kwaliteitsimpuls
Naast de uitbreiding van het aantal stoeltjes wil de club ook meer ruimte maken voor voor supporters, spelers, media en commerciële activiteiten. Daarvoor zullen er aanpassingen komen in de Sparta Fanshop, het verbeteren van spelersvoorzieningen, het goed bereikbaar maken voor media en het uitbreiden van de Jupiler Lounge en de skyboxen. Het Kasteel moet aan de stadskant blijven aansluiten op de traditionele wijk Spangen, terwijl het hoofdgebouw meer moet aansluiten op de industriële sfeer van de Spaanse Polder. 

Het vervolg
Op de website is verder te lezen dat er vorderende gesprekken zijn met de gemeente. "Zowel de gemeente als Sparta streven naar een gebiedsverbetering met aanpassing van infrastructuur en ontsluiting. Daarom is ook de Dienst Stadsontwikkeling betrokken bij de plannen. Om in de financieringsbehoefte van deze plannen op zowel Nieuw Terbregge als het Sparta Stadion te kunnen voorzien lopen er parallel gesprekken met andere partijen. We hebben besloten om vandaag de eerste impressies te kunnen tonen."

Sfeerimpressie van het stadion:

 

Impressies RMC Jeugdcomplex:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner