08.01.2019 14:45

Ziyech bezig aan beste seizoen in het shirt van Ajax

Hakim Ziyech is naar eigen zeggen bezig aan zijn beste seizoen als profvoetballer en gezien zijn betrokkenheid bij doelpunten klopt dat wel. De spelmaker van Ajax is van alle Eredivisie-spelers degene met de hoogste directe betrokkenheid bij een treffer per negentig minuten. 

Ziyech miste dit seizoen drie wedstrijden in de Eredivisie vanwege een blessure. Daarom speelde de middenvelder annex aanvaller 1190 namens Ajax in de competitie. Daarin scoorde hij tien keer en gaf hij zeven assists. Daarmee is hij goed voor een directe betrokkenheid van 1,3 treffers per negentig minuten. Dat aantal ligt een stuk hoger dan zijn andere seizoenen als Ajax-speler. Vorig seizoen was dat namelijk 0,7, terwijl hij in 2016/17 0,8 keer per negentig minuten betrokken was bij een Eredivisie-doelpunt. 

Achter Ziyech volgen vier spelers met een gemiddelde van 1,1 treffers per wedstrijd. Nasser El Khayati is daarvan de enige speler die niet het shirt van PSV of Ajax draagt. Luuk de Jong, Hirving Lozano en Klaas Jan Huntelaar doen dat namelijk wel. De rest van de top vijf bestaat ook voornamelijk uit spelers van de Amsterdamse en Eindhovense clubs. Naast Steven Bergwijn, Gastón Pereiro en Dušan Tadić hoort ook Robin van Persie bij de top vijf. 

Vaakst betrokken bij een Eredivisie-goal per negentig minuten:

 1. Ziyech, Ajax – 1,3 goals
 2. De Jong, PSV – 1,1 goals
  Huntelaar, Ajax – 1,1 goals
  Lozano, PSV – 1,1 goals
  El Khayati, ADO – 1,1 goals
 3. Bergwijn, PSV – 1,0 goals
  Tadić, Ajax – 1,0 goals
 4. Pereiro, PSV – 0,9 goals
 5. Van Persie, Feyenoord – 0,8 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner