09.01.2019 14:00

VIDEO: Doan etaleert techniek en scoort tijdens Azië Cup

Japan heeft zijn eerste wedstrijd van de Azië Cup (Aziatische equivalent van het Europees Kampioenschap) gewonnen. Tegen Turkmenistan had het de hulp nodig van FC Groningen technicus Ritsu Doan: het werd 3-2.

Turkmenistan kwam in de Verenigde Arabische Emiraten nog verrassend op voorsprong dankzij een treffer van Arslanmyrat Amanov. Namens Japan scoorde vervolgens Yuya Osako tweemaal, waarna Doan de 3-1 voor zijn rekening nam. De middenvelder annex aanvaller kreeg de bal, kapte, draaide en schoot vervolgens op fraaie wijze diagonaal tegen de touwen. Het was voor Doan zijn tweede treffer in het shirt van Japan, maar wel zijn eerste ooit op een groot eindtoernooi. Ahmet Ataýew zorgde namens Turkmenistan met de 3-2 voor het slotakkoord.

Dat Doan FC Groningen gaat verlaten, lijkt onomkeerbaar. Misschien nog niet in deze transferperiode, dan waarschijnlijk in de zomer. Dat hij op een eindronde daarom goed presteert, is voor FC Groningen van groot belang. Afgelopen zomer weigerde de ploeg van trainer Danny Buijs nog een bod van CSKA Moskou van tien miljoen euro. FC Groningen verlangde echter meer en hoopt Doan, zeker na een goed toernooi, voor een clubrecord te verkopen. Marcus Berg is tot op heden de duurste speler die FC Groningen ooit verliet. De Zweed verkaste in het seizoen 2009/10 voor tien miljoen euro naar Hamburger SV. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner