16.01.2019 10:00

Als Feyenoord speler verhuurt, is dat vaak slecht teken

Renato Tapia verliet Feyenoord deze week en maakt het seizoen af op huurbasis bij Willem II. Bij de Tilburgers is de kans op speeltijd een stuk groter dan in Rotterdam, waardoor hij zich in de kijker kan spelen van Feyenoord of die van een andere club.

Echter toont het verleden aan dat spelers die door Feyenoord zijn verhuurd, weinig tot geen toekomst meer hebben bij De Stadionclub. In de laatste vijf seizoenen verhuurden de Rotterdammers liefst 21 spelers, volgens Voetbal International. Van die 21 waren er eigenlijk geen succesvolle terugkeren te noemen. Elvis Manu speelde na zijn verhuurperiode nog 58 officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord. Dat is het hoogste aantal. In die 58 duels liet hij sporadisch leuke dingen zien, maar doorbreken deed hij nooit. 

Spelers als Guyon Fernandez, Wesley Verhoek, Joey Sleegers, Warner Hahn en Jari Schuurman speelden helemaal geen wedstrijd meer voor Feyenoord, nadat zij daarvoor tijdelijk elders werden gestald. De laatste speler die na zijn verhuurperiode nog uitgroeide tot een volwaardig basisspeler was Jordy Clasie. In 2010/11 werd hij verhuurd aan SBV Excelsior. Daarna groeide hij uit tot een meerwaarde en verdiende hij zelfs een transfer naar Southampton FC. 

Spelers met meeste duels voor Feyenoord na verhuurperiode:

  1. Elvis Manu – 58 wedstrijden
  2. Lucas Woudenberg – 25 wedstrijden
  3. Anass Achahbar – 23 wedstrijden
  4. Calvin Verdonk – 20 wedstrijden
  5. Kenneth Vermeer en Mo El Hankouri – 6 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner