19.01.2019 13:01

Te Vrede maakt meest cruciale doelpunten in Eredivisie

Het wil dit seizoen nog niet bepaald vlotten bij NAC Breda. De ploeg van Mitchell van der Gaag staat op de zeventiende plek en dat is nog vooral te danken aan spits Mitchell te Vrede, die razend belangrijk is.

Het Algemeen Dagblad berekende dat de oud-spits van onder meer Feyenoord en SC Heerenveen zelfs de meest belangrijke doelpuntenmaker van alle Eredivisiespelers is. De 27-jarige aanvaller staat na de eerste seizoenshelft op negen goals. Acht doelpunten daarvan leverden een resultaat op. Daarmee wordt bedoeld dat hij zijn ploeg op voorsprong schoot of op gelijke hoogte bracht met als gevolg één of drie punten. In totaal tekende hij dit seizoen vijf keer voor de openingstreffer.


 Lees ook: Krul eindelijk in basis, maar al 13 uur geen clean sheet 


Te Vrede nam negen van de in totaal 21 Bredase treffers voor zijn rekening dit seizoen. Daarmee ligt zijn persoonlijke record voor het grijpen. In het seizoen 2015/2016 kende hij tot dusverre zijn meest productieve jaargang in de Eredivisie. Namens SC Heerenveen maakte hij destijds tien doelpunten. Ook in strijd om de topscorerstitel lijkt hij nog niet volledig uitgeschakeld. Lijstaanvoerder Luuk de Jong heeft een voorsprong van vijf goals op Te Vrede.

De goals van Te Vrede zijn zeer divers. Geen van zijn negen doelpunten kwam vanuit een strafschop, mede door het feit dat hij er aan het begin van het seizoen een miste. Sindsdien moet hij enkele medespelers voor zich dulden. De centrumaanvaller wist dit seizoen het net te vinden met zijn hoofd en beide benen.

Hoe Te Vrede zijn negen goals maakte dit seizoen

  • Met het hoofd: 2 keer
  • Met links: 3 keer
  • Met rechts: 4 keer

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner