19.01.2019 19:48

Monsterscore PSG is grootste thuiszege ooit

Paris Saint-Germain heeft in eigen huis gehakt gemaakt van EA Guingamp: 9-0. Nooit eerder wonnen de Parijzenaren in eigen stadion met zulke grote cijfers, al werd er wel één keer eerder in een uitwedstrijd dezelfde score behaald.

Vanaf de eerste minuut walste PSG over de bezoekers heen, al viel het eerste doelpunt 'pas' na elf minuten. Neymar opende de score, de Braziliaan zou later ook nog voor de 6-0 tekenen. Verder maakten Edinson Cavani en Kylian Mbappé beiden een hattrick en maakte Thomas Meunier de score compleet.

De 9-0 is een evenaring van de hoogste zege die PSG ooit boekte in de Ligue 1. Op 13 maart 2016 werd ESTAC Troyes met dezelfde cijfers overhoop gespeeld, al was PSG toen de uitspelende ploeg. Destijds was Zlatan Ibrahimović de grote man met vier treffers.

De monsterscore gaat niet de geschiedenisboeken in als grootste zege aller tijden in de Ligue 1, dat blijft op naam van FC Sochaux. Op de allereerste speeldag van het seizoen 1935/1935 werd Valenciennes FC met liefst 12-1 verslagen. Het superieure PSG moet nog een tandje bijschakelen om aan die doelpuntenproductie te ruiken.

Ongeslagen richting kampioenschap
Nog altijd is PSG zonder nederlaag in de Ligue 1. Er werd tweemaal gelijkgespeeld (2-2 tegen Girondins Bordeaux en 1-1 tegen RC Strasbourg), de overige zeventien wedstrijden werden gewonnen. Daardoor is de voorsprong al opgelopen naar dertien punten, terwijl PSG ook nog twee wedstrijden tegoed heeft ten opzichte van runner-up Lille OSC. Nog nooit eerder wist een Franse ploeg het gehele seizoen ongeslagen te blijven. PSG moet de reeks nog negentien wedstrijden volhouden om in onderstaand rijtje met ongeslagen kampioen te komen.