20.01.2019 16:17

Puntverlies PSV na twee zeldzame tegentreffers

PSV heeft na een bizarre slotfase puntverlies geleden in strijd om het kampioenschap. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in de laatste tien minuten knokte promovendus FC Emmen zich naar een gelijkspel.

De twee doelpunten kwamen op naam van Nicklas Pedersen. Hij scoorde in de 81e en 92e minuut. Dat betekent dat PSV in 2019 al even veel treffers heeft moeten incasseren in de laatste tien minuten speeltijd dan in heel 2018. Vorig jaar kreeg PSV er namelijk in het hele kalenderjaar slechts twee om de oren na tachtig minuten spelen.

De held van FC Emmen nam naast de gelijkmaker dus ook al de aansluitingstreffer voor zijn rekening. Slechts 71 seconden had de 31-jarige Deen nodig om zijn stempel te drukken als invaller. Daarmee is hij op een speler na de snelste doelpuntenmaker als wissel dit Eredivisieseizoen. Pedersen lijkt een goede supersub, want in speelronde zestien maakte hij als invaller ook al twee goals. Dat was op bezoek bij zijn oude club FC Groningen.

Er leek aanvankelijk niks aan de hand voor de Eindhovense koploper. De ploeg van Mark van Bommel kwam dankzij goals van Luuk de Jong en Angeliño eenvoudig op 0-2 voorsprong en zag zelfs nog twee doelpunten worden afgekeurd door de VAR. In de laatste tien minuten gaf PSV het echter volledig weg, waardoor Emmen knap een punt overhield aan het bezoek van de topclub. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat PSV punten verspeelde.