27.01.2019 10:46

Ajax bezig aan beste reeks ooit in De Klassieker

Feyenoord en Ajax spelen zondagmiddag in De Kuip de 136ste editie van De Klassieker. Ajax kan met veel vertrouwen afreizen naar Rotterdam, aangezien de club bezig is aan de beste reeks ooit tegen Feyenoord.

Het is een tijd geleden dat Feyenoord een competitiewedstrijd van de rivaal won. Op 29 januari 2012 was John Guidetti de Rotterdamse held door een hattrick te maken en zijn ploeg aan een 4-2 zege te helpen. Sindsdien werden er dertien Klassiekers gespeeld in de Eredivisie, die alleen niet werden gewonnen door Feyenoord. Ajax won er negen, vier eindigden in een gelijkspel. Nooit eerder zette Ajax een betere reeks neer.

De laatste vier edities van de Klassieker werden allen gewonnen door Ajax. In het kampioensjaar van Feyenoord pakte Ajax de laatste strohalm door thuis te winnen (2-1), vorig seizoen werd het in De Kuip 1-4, in Amsterdam 2-0 en eerder dit seizoen won Ajax in eigen huis met 3-0. De onderlinge balans werd daardoor verder opgekrikt in het voordeel van Ajax: 66 keer wonnen de Amsterdammers tegenover 31 zeges van Feyenoord.

De aftrap in De Kuip is zondagmiddag 14.30 uur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner