28.01.2019 12:45

Record Van Persie, ook overtroffen door El Hamdaoui

Robin van Persie was tegen Ajax in De Klassieker de grote man. De routinier, die superfit oogt en afgelopen week zelfs voor de derde keer aan de aftrap stond, beleefde een prachtige middag tegen de rivaal. En dat terwijl hem zaterdagavond nog een record werd afgenomen. 

Voor Van Persie was er een primeur, want nog nooit scoorde hij tijdens De Klassieker in De Kuip. De aanvalsleider van Feyenoord was op het moment van scoren 35 jaar en 174 dagen oud. Omdat hij voor en na rust tot scoren kwam, is hij de oudste speler geworden die in De Klassieker tweemaal het net vond. 

Van Persie werd ook nog een record afgenomen. Mounir El Hamdaoui scoorde namelijk namens SBV Excelsior zijn eerste treffer van dit Eredivisie-seizoen. Het was zelfs het eerste doelpunt voor de spits namens die club sinds 25 mei 2003, toen hij in het duel met Vitesse (4-4) scoorde. Dat is 15 jaar, 8 maanden en 28 dagen geleden. Nooit zat er zoveel tijd tussen twee goals van een speler namens dezelfde club in de Eredivisie. 

Het record stond dus op naam van Van Persie, die na zijn rentree bij Feyenoord voor het eerst scoorde op 8 februari 2018 tegen FC Groningen. Zijn laatste Eredivisie-treffer daarvoor namens de Rotterdammers was op 15 februari 2004 tegen ADO Den Haag (2-2). Daartussen zat 13 jaar, 11 maanden en 7 dagen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner