29.01.2019 09:15

Mazraoui tegen Feyenoord slechtste Ajacied dit seizoen

Noussair Mazraoui werd de afgelopen maanden bewierookt. De vleugelverdediger van Ajax stelde tegen Feyenoord echter ontzettend teleur en kreeg vervolgens een hoop kritiek te verduren. Ook de grote Nederlandse media beoordeelden Mazraoui met een dramatisch cijfer. Geen Ajacied kreeg dit Eredivisie-seizoen een lagere beoordeling.

De rechtsback, die gedurende het duel met de Rotterdammers constant in de luren werd gelegd door Feyenoord-aanvaller Sam Larsson, kreeg een vier als cijfer. Die beoordeling is een gemiddelde van de cijfers die Voetbal International, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad wekelijks geven aan alle spelers uit de Eredivisie die minstens dertig minuten hebben gevoetbald. De Telegraaf was nog mild voor Mazraoui, Voetbal International allerminst.

Het gemiddelde cijfer van Mazraoui tegen Feyenoord:

  • Voetbal International: 3
  • De Telegraaf: 5
  • Algemeen Dagblad: 4
    Gemiddeld cijfer: 4

De vier van Mazraoui is het laagste cijfer dat een Ajacied kreeg dit seizoen. De invalbeurt van Daley Sinkgraven werd eveneens dramatisch beoordeeld, de verdediger annex middenvelder kreeg een 4,17 van zijn optreden tegen Feyenoord. Hij kwam exact een half uur voor tijd binnen de lijnen voor Lisandro Magallán. Tegen sc Heerenveen werd Kostas Lamprou bekritiseerd, maar hij staat met zijn 4,83 niet in de top drie. Klaas Jan Huntelaar kreeg eerder dit seizoen tegen Fortuna Sittard namelijk een 4,67.

De top 3 slechtst beoordeelde Ajacieden dit seizoen in de Eredivisie:

  1. 4,00 – Mazraoui vs. Feyenoord
  2. 4,17 – Sinkgraven vs. Feyenoord
  3. 4,67 – Huntelaar vs. Fortuna Sittard

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner