04.02.2019 11:45

PSV's toptalent Gakpo betrokken bij 12 goals in 7 duels

Cody Gakpo maakte zondagmiddag indruk bij zijn invalbeurt namens PSV tegen Fortuna Sittard (5-0 zege). Het was voor de technische buitenspeler zijn derde Eredivisie-optreden. Gakpo werd met speeltijd beloond door Mark van Bommel. 

De negentienjarige vleugelaanvaller is namelijk bezig aan een bijzonder sterke reeks in zijn nog prille carrière. Tijdens de laatste zeven competitieduels met PSV of Jong PSV had hij namelijk een directe betrokkenheid bij liefst twaalf doelpunten. Daarbij was hij voornamelijk zelf doelpuntenmaker en het grootste gedeelte van de treffers vonden plaats in de Keuken Kampioen Divisie namens het beloftenelftal.  Van die sterke reeks speelde hij namelijk vijf duels met Jong PSV. Tegen MVV Maastricht, RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en Almere City FC maakte hij liefst acht doelpunten. Daarbij gaf hij nog eens twee assists.

In de twee wedstrijden met de hoofdmacht had hij tegen AZ Alkmaar geen aandeel in de doelpunten. In het duel met Fortuna Sittard gaf hij de assist op de 2-0 van Luuk de Jong, terwijl hij zelf op prachtige wijze de 3-0 in de kruising ramde. Nu Steven Bergwijn mogelijk een zware blessure heeft overgehouden tijdens de wedstrijd tegen de Limburgers is de kans aanwezig dat we de komende duels nog meer gaan zien van Gakpo. De aanvaller is onlangs uitgeroepen tot beste talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie en ontving daarvoor een bronzen kampioensschild. 

De laatste zeven competitieduels van Gakpo namens (Jong) PSV:

  • PSV
    Duels: 2 wedstrijden
    Goals: 1 doelpunt
    Assists: 1 assist
     
  • Jong PSV
    Duels: 5 wedstrijden
    Goals: 8 doelpunten
    Assists: 2 assists

Wedstrijden van Gakpo dit seizoen bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie: 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner