11.02.2019 09:15

De Jong in top 25 Eredivisie-topscorers aller tijden

Met twee treffers in het Eredivisie-duel tegen FC Utrecht boog Luuk de Jong hoogstpersoonlijk een 2-0 achterstand om in een gelijkspel. De aanvaller tilde zijn doelpuntentotaal dit seizoen in de competitie naar twintig treffers.

Daarmee is hij nog altijd ruimschoots topscorer van de Nederlandse competitie, Hirving Lozano en Dušan Tadić zijn met dertien goals zijn naaste belagers. Daarnaast is de PSV-aanvaller nog in een andere prestigieus lijstje binnengestormd. De Jong maakte in zijn carrière in totaal namelijk 127 doelpunten in de Eredivisie, waardoor hij nu in de top 25 van de topscorerslijst aller tijdens is gekomen. Samen met Martin van Geel deelt de aanvoerder van PSV de 25e plek. 

Een aanval op de nummer één positie is onhaalbaar. Willy van der Kuijlen maakte namelijk 311 treffers in het verleden namens PSV en MVV Maastricht. Mogelijk eindigt De Jong, die een buitenlands avontuur nog wel ziet zitten en dus mogelijk in de zomer vertrekt, dit seizoen nog wel in de top twintig. Dan heeft hij in de laatste dertien duels nog zes treffers nodig om onder meer Ove Kindvall en Marco van Basten te passeren. Wel heeft De Jong nog last van de reeds actieve Klaas-Jan Huntelaar. De Ajacied staat met 132 doelpunten nog net iets boven de PSV'er.

De topscorers aller tijden van de Eredivisie:

     1: Willy van der Kuijlen – 311 doelpunten
     2: Ruud Geels – 265 doelpunten
     3: Johan Cruijff – 215 doelpunten
     4: Kees Kist – 212 doelpunten
     5: Tonny van der Linden – 205 doelpunten

      ...

     21: Piet Kruiver – 133 doelpunten
     22: Klaas-Jan Huntelaar* – 132 doelpunten
     23: Ove Kindvall – 129 doelpunten
     24: Marco van Basten – 128 doelpunten
     25: Luuk de Jong*, Martin van Geel – 127 goals doelpunten

* Nog actief. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner