24.02.2019 11:01

Grootste Eredivisiezege in 20 jaar voor De Graafschap

In strijd tegen degradatie heeft De Graafschap zaterdag uitstekende zaken gedaan. Concurrent NAC Breda speelde gelijk, terwijl De Graafschap een voor de clubbegrippen monsterscore boekte tegen het in 2019 ijzersterke PEC Zwolle.

Het werd namelijk 0-3 in Zwolle. De Graafschap boekte de afgelopen jaren al zelden grote overwinningen op de eigen Vijverberg, maar in uitduels won het nauwelijks en zelden met grote cijfers. De 0-3 was dan ook een flinke zeldzaamheid: de laatste keer dat De Superboeren dat voor elkaar kregen in de Eredivisie, was in 1998. In februari ging de ploeg uit Doetinchem op bezoek bij FC Groningen. Ook die wedstrijd eindigde in 0-3.


 Lees ook: Magistrale Messi noteert wéér twee fraaie mijlpalen 


De Graafschap had dit seizoen nog geen een keer zegegevierd in een uitwedstrijd. Daar kwam tegen PEC Zwolle, dat na de winter zo'n sterke indruk maakte, een eind aan. Het was daarom een onverwachte zege voor de degradatiekandidaat, maar wel een zeer broodnodige. Het sloop door de driepunter weg bij de laatste plaats, waar NAC Breda al weken bivakkeert.

De Graafschap staat na 23 speelronden op de zeventiende plaats met 21 punten, vier punten voor op NAC. Opeens mag het zelfs dromen van directe handhaving, want nummer vijftien PEC Zwolle staat op 25 punten. De tiende plaats is maar zes punten verwijderd. Toch zal voor de ploeg uit Overrijssel het voornaamste doel zijn om directe degradatie af te wenden.

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner