25.02.2019 12:00

Feyenoord beste ploeg in onderlinge duels top vier

Feyenoord speelde zondagmiddag gelijk tegen koploper PSV. Een knappe prestatie van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, dat dit seizoen voor de derde keer de Eindhovenaren dwars wist te zitten.

In de Johan Cruijff Schaal wist Feyenoord namelijk aan het langste eind te trekken na strafschoppen. De Rotterdammers wonnen daarnaast ook het thuisduel in de competitie in De Kuip. Bovendien versloeg Feyenoord Ajax in het eigen stadion en speelde het gelijk tegen AZ Alkmaar. Alleen in de Johan Cruijff ArenA verloor De Stadionclub van Ajax. In totaal behaalde de nummer drie van de Eredivisie acht punten in de onderlinge wedstrijden tussen de Eredivisie-top vier (PSV, Ajax, Feyenoord en AZ Alkmaar). 

Daarmee is Feyenoord de best presterende ploeg van die vier ploegen. PSV doet het met één punt minder net iets slechter dan Feyenoord. Ajax volgt dan weer op één punt, terwijl AZ Alkmaar in totaal slechts één punt verzamelde. De ploeg van John van den Brom speelde wel de minste wedstrijden tot op heden en heeft de duels met PSV, Ajax en Feyenoord nog tegoed in de aankomende maanden.  

De Eredivisie-top 4 en hun puntenaantal in de onderlinge wedstrijden:

  1. Feyenoord – 8 punten (4 duels)
  2. PSV – 7 punten (4 duels)
  3. Ajax – 6 punten (4 duels)
  4. AZ Alkmaar – 1 punt (3 duels)

Resterend onderling programma Eredivisie-top 4:

  • 17-03: AZ Alkmaar – Ajax
  • 31-03: Ajax – PSV
  • 20-04: Feyenoord – AZ Alkmaar
  • 12-05: AZ Alkmaar – PSV

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner