26.02.2019 08:15

Vermeer en Ødegaard met afstand de beste dit weekend

Feyenoord nam zondagmiddag een knap punt mee uit Eindhoven na de topper tegen PSV (1-1). De Rotterdammers dankten tijdens dat duel voor een fenomenaal keepende Kenneth Vermeer, die vooral in de slotfase de ene na de andere bal uit het doel ronselde. 

Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de grootste Nederlandse media. De doelman van Feyenoord kreeg namelijk het hoogste gemiddelde cijfer van alle spelers die afgelopen weekend in actie kwamen en langer dan een half uur speelden. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf gaven Vermeer een 8, terwijl Voetbal International een 7,5 gaf. Een gemiddelde van 7,83. Alleen Martin Ødegaard kreeg eenzelfde cijfer voor zijn uitstekende wedstrijd tegen FC Emmen (0-3). De Noor, goed voor één doelpunt tegen de ploeg uit Drenthe, kreeg van het AD een 7,5 terwijl De Telegraaf en VI hem beoordeelden met een 8.

De top drie beste spelers van speelronde 23 in de Eredivisie:

 1. Vermeer (Feyenoord) – 7,83
  Ødegaard (Vitesse) – 7,83
 2. Benschop (De Graafschap) – 7,33
  Jørgensen (Feyenoord) – 7,33
  Crowley (Willem II) – 7,33
 3. Blaswich (Heracles) – 7,17
  Lammers (Heerenveen) – 7,17
  Clasie (Feyenoord) – 7,17
  Dankerlui (Willem II) – 7,17

Van bovengenoemde spelers staat er niemand in de top twintig van de Spelersranking van Voetbal.com*. Die wordt vooralsnog gedomineerd door spelers van PSV en in iets mindere mate Ajax. Luuk de Jong heeft met een 6,88 het hoogste cijfer van alle Eredivisie-spelers, gevolgd door ploeggenoot Angeliño (6,69). Ajax is met vier spelers (Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico en Frenkie de Jong) hofleverancier van de top tien. Jerdy Schouten (SBV Excelsior) en Nasser el Khayati (ADO Den Haag) zijn de enige twee spelers buiten de vier topclubs van de Eredivisie die in de top tien van de Spelersranking staan.

* De Spelersranking geeft een gemiddelde weer van de cijfers die de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International elke wedstrijd uitdelen. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner