28.02.2019 08:17

Depay maakt einde aan bizarre doelpuntendroogte

Memphis Depay heeft eindelijk weer gescoord in het shirt van Olympique Lyon. Hij stond uniek lang droog, maar in het met 3-1 gewonnen bekerduel met SM Caen was hij uit een vrije trap de gelukkige man.

Zijn laatste goal dateerde alweer van 10 november 2018. In de wedstrijd tegen EA Guingamp (2-4) scoorde hij destijds tweemaal. Sindsdien slaagde hij er maar niet in om tot scoren te komen voor de Franse topclub. Er volgden dertien competitiewedstrijden en drie Champions League-duels: in totaal dus zestien officiële wedstrijden zonder treffer. Door die dramatische reeks staat de teller van Depay in de Ligue 1 pas op vijf goals. Tegen Caen had hij wél geluk, want zijn vrije trap werd van richting veranderd.

Qua assists blijft de 25-jarige Oranje-international zich daarentegen wel roeren. In totaal bereidde hij dit seizoen in alle competities al dertien goals voor. In de Champions League is hij met vier assists zelfs de speler met de meeste voorbereide acties. Tegen Caen was hij de aangever bij de openingstreffer van de Belg Jason Denayer, die uit een vrije trap van Depay raak kopte.

Depay heeft sinds vorig seizoen een negatieve metamorfose ondergaan in Lyon. Een jaar geleden was hij nog een van de meest gevreesde aanvallers van de Franse competitie en hij eindigde het seizoen met negentien treffers. Momenteel wil het nog niet vlotten bij de ex-speler van PSV en Manchester United, die de laatste weken meermaals vroegtijdig naar de kant werd gehaald of zelfs op de bank moest beginnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner