01.03.2019 07:00

VIDEO: De Boer kwartfinalist met CL-debutant Atlanta

Frank de Boer heeft een knappe prestatie geleverd in de CONCACAF Champions League met Atlanta United FC. De ploeg uit de Verenigde Staten won de returnwedstrijd in de achtste finale met 4-0 van CS Herediano.

Een week geleden wonnen de Costa Ricanen in eigen stadion nog met 3-1, wat een flinke domper was voor de ploeg van de Nederlandse oefenmeester. Vrijdagnacht poetste Atlanta United FC de nederlaag weg. Voor De Boer zou het zijn debuut worden voor het eigen publiek, echter speelde Atlanta United FC niet in het eigen Mercedes-Benz Stadium vanwege een monstertruck-event. Daardoor debuteerde de voormalig Ajax-trainer in het Fifth Third Bank Stadium in een thuisduel.

Bij de ploeg van De Boer was goaltjesdief Josef Martínez de grote man met twee goals, terwijl ook Julian Gressel en Leandro González Pirez op het scoreformulier kwamen. Atlanta United FC, de debutant in de Champions League voor ploegen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, wacht nu een dubbele confrontatie met het Mexicaanse CF Monterrey, dat in de vorige ronde over twee duels met 1-0 te sterk was voor Alianza FC. 

Bekijk hier de hoogtepunten van het CL-duel van De Boer's Atlanta: 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner