01.03.2019 15:00

Zoet heeft dit seizoen gemiddeld de minste reddingen

PSV zit momenteel niet in de beste fase van het seizoen. Na de winterstop speelde het zes Eredivisie-duels, maar daarvan sloot het er slechts twee winnend af. Viermaal eindigde het in een gelijkspel. 

Waar het in de eerste seizoenshelft ijzersterk acteerde, is het sinds de jaarwisseling defensief zeer kwetsbaar. Ook doelman Jeroen Zoet, die in de eerste maanden van de competitie en in de Champions League lof oogste, ziet er minder goed uit. Dit seizoen is hij namelijk de Eredivisie-keeper met onder meer het laagste reddingspercentage op schoten van buiten het strafschopgebied en in 2019 eindigden liefst acht van de vijftien schoten richting zijn doel in een treffer. Daarmee heeft PSV nu al evenveel treffers na de winterstop geïncasseerd als voor de winterstop.

Maar over het hele seizoen gekeken heeft Zoet van alle Eredivisie-keepers, die minstens zeshonderd minuten maakten, gemiddeld de minste reddingen per negentig minuten. De sluitpost van de Eindhovenaren keert slechts 1,8 schoten, lager dan elke andere conculega in de Eredivisie. Opvallend is dat Ajax-doelman André Onana hem volgt met slechts 2,4 reddingen per negentig minuten. Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer heeft dan weer de meeste reddingen per negentig minuten. 

Eredivisie-keepers met minste reddingen per 90 minuten*:

  1. Zoet (PSV) – 1,8 reddingen
  2. Onana (Ajax) – 2,4 reddingen
  3. Groothuizen (ADO) – 2,5 reddingen

Eredivisie-keepers met meeste reddingen per 90 minuten*:

  1. Vermeer (Feyenoord) – 4,7 reddingen
  2. Damen (Excelsior) – 4,7 reddingen
  3. Jurjus (De Graafschap) – 4,3 reddingen

* In beide overzichten zijn alleen keepers opgenomen die minstens de helft van de speeltijd kregen dit seizoen (1035 minuten). Zo doet onder meer Kenneth Vermeer het beter dan 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner