01.03.2019 08:30

Ødegaard toont supertalent en creëert meeste kansen

In zijn periode als huurspeler bij sc Heerenveen had Real Madrid-huurling Martin Ødegaard veel moeite om de Friese supporters te overtuigen. Dit seizoen was dat aanvankelijk bij Vitesse niet anders, maar de laatste tijd is de Noor in bloedvorm.

De nog altijd maar twintigjarige middenvelder van de Arnhemmers is in 2019 op stoom geraakt. Waar hij in Friesland in 38 competitiewedstrijden direct betrokken was bij zes doelpunten (twee goals en vier assists), ligt dat aandeel als Vitesse-speler een stuk hoger. In twintig duels was hij namelijk al vaker betrokken bij een treffer: negen keer. Vooral de laatste weken is hij productief: in acht Eredivisie-wedstrijden maakte hij vier goals en gaf hij twee assists.

Alleen Hakim Ziyech (80), Steven Berghuis (76) en Younes Namli (67) gaven dit seizoen meer keypasses dan Ødegaard (62) in de competitie. Sinds de jaarwisseling voert hij echter dat klassement aan, met 25 gecreëerde kansen. Daarmee laat hij Ziyech (24) en Youssef El Jebli (24) nipt achter zich. Het toont vooral aan dat Ødegaard de laatste paar weken uitstekend in zijn vel zit en eindelijk zijn buitengewone kwaliteiten weet te tonen aan de fans. Zo is alleen Frenkie de Jong de enige Eredivisie-speler met een hoger percentage voltooide dribbels dan de Noor (74% voor de Jong, 67% voor Ødegaard). 

Eredivisie-spelers met de meest gecreëerde kansen in 2019: 

  1. Ødegaard (Vitesse) – 25 kansen
  2. Ziyech (Ajax) – 24 kansen
  3. El Yebli (De Graafschap) – 24 kansen
  4. Namli (PEC Zwolle) – 18 kansen
  5. Becker (ADO Den Haag) – 16 kansen

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner