04.03.2019 12:00

Zes dure zomeraantransfers die hevig teleurstellen

Met nog tien Eredivisie-wedstrijden op het programma gaat het seizoen richting zijn einde. Een goed moment om te kijken naar zomertransfers die hevig teleurstelden vanwege een gebrek aan speeltijd. Daarbij horen ook onder meer Hassane Bandé (Ajax) en Ryan Thomas (PSV), maar zij zijn hierbuiten gelaten wegens zware blessures. 

Erick Gutiérrez
PSV moest en zou Erick Gutiérrez halen in de zomer en na een uitstekend begin leek hij een vaste waarde te worden bij de ploeg van Mark van Bommel, maar niets is minder waar. Afgelopen zaterdag was exemplarisch, want op het laatste moment zegde Jorrit Hendrix vanwege privé omstandigheden af. Tegen SBV Excelsior koos trainer Van Bommel niet om Hendrix met Gutiérrez te vervangen, maar met de negentienjarige Michal Sadílek. Een hard gelag voor de Mexicaan, die zeer teleurstelt dit seizoen.  

  • Gekomen voor: €6.000.000
  • Eredivisie-minuten: 510 minuten

Clint Leemans
Bij VVV-Venlo was Clint Leemans een grote meneer vorig seizoen. De middenvelder kwam in zijn debuutjaar in de Eredivisie tot tien treffers en had liefst 33 basisplaatsen. In de zomer stapte hij vervolgens over voor ruim driehonderdduizend euro naar PEC Zwolle, maar in Overijssel valt het allemaal erg tegen. Van de mogelijke 2.160 speelminuten die hij kon maken, stond hij niet eens de helft op het veld.

  • Gekomen voor: €350.000
  • Eredivisie-minuten: 964 minuten

Bjørn Johnsen
Toen Wout Weghorst afgelopen zomer voor flink veel miljoenen verkaste naar VfL Wolfsburg moest AZ Alkmaar op zoek naar een nieuwe spits. Daarbij kwam het uit bij ADO Den Haag-aanvaller Bjørn Johnsen, maar de Noor valt erg tegen dit seizoen. De 27-jarige speler scoorde nog wel vijf keer in de competitie, maar in slechts zes wedstrijden had hij een basisplaats. Inmiddels is hij voorbijgestreefd door middenvelder Mats Seuntjens als spits.

  • Gekomen voor: €2.300.000
  • Eredivisie-minuten: 687 minuten

Luis Sinisterra
Voor de meeste fans was Luis Sinisterra een heel onbekende speler toen hij afgelopen zomer overkwam van Once Caldas. Het Feyenoord-publiek hoopte met de negentienjarige Colombiaan een nieuw groeibriljantje in huis te hebben, maar Sinisterra speelde slechts 36 minuten in de Eredivisie. Behoorlijk weinig voor een speler die wel liefst twee miljoen euro kostte.

  • Gekomen voor: €2.000.000
  • Eredivisie-minuten: 36 minuten

Zakaria Labyad
Ajax speelde met de komst van Zakaria Labyad in op het vertrek van Hakim Ziyech, maar laatstgenoemde vertrok niet uit Amsterdam afgelopen zomer. Dat is ten nadele van Labyad, die Ajax liefst zes miljoen euro kostte. De oud-speler van onder meer Vitesse en FC Utrecht kreeg dit seizoen nog maar één basisplaats van Ajax-trainer Erik ten Hag in de Eredivisie. Zo speelden onder meer Carel Eiting, Rasmus Kristensen en de inmiddels vertrokken Max Wöber meer minuten dan Labyad. 

  • Gekomen voor: €6.000.000
  • Eredivisie-minuten: 303 minuten

Rodney Kongolo
Begin dit seizoen kampte Stijn Schaars met een flinke blessure. Daardoor ging sc Heerenveen op zoek naar een vervanger en in die zoektocht kwam het uit bij Rodney Kongolo. De Friezen maakten een kleine één miljoen euro over naar Manchester City voor de oud-jeugdspeler van Feyenoord, maar Kongolo maakt de verwachtingen vooralsnog niet waar. De middenvelder had nog maar twee basisplaatsen dit seizoen en kwam niet verder dan 270 speelminuten. 

  • Gekomen voor: €870.000
  • Eredivisie-minuten: 270 minuten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner