08.03.2019 12:45

Clubloze Sigþórsson speelde slechts 4 duels in 3 jaar

Het contract van Kolbeinn Sigþórsson bij FC Nantes is per direct ontbonden. De IJslandse aanvaller stelde hevig teleur in het gele shirt van de Franse ploeg en daarom heeft FC Nantes hem een vrijbrief te geven om te gaan en staan waar hij maar wil. In bijna drie jaar speelde Sigþórsson slechts vier officiële wedstrijden. Dit seizoen kwam hij nog geen seconde in actie.  

Hoewel hij in zijn eerste seizoen in Frankrijk nog 26 Ligue 1-duels speelde, heeft zijn tegenvallende avontuur voornamelijk te maken met blessureleed, maar ook sinds zijn rentree heeft hij niet meer kunnen imponeren bij Les Canaris. Die club verhuurde hem in het seizoen 2016/17 nog een half jaar aan de Turkse topclub Galatasaray, maar ook in dienst van Cim Bom Bom liet hij weinig zien. Sterker nog, helemaal niets. Want Sigþórsson speelde geen enkel officieel duel voor Galatasaray. 

Dat hij buiten Nederland zou zo floppen, had vrijwel niemand voorspeld. In de Eredivisie liet hij namelijk meermaals uitstekende dingen zien. AZ Alkmaar plukte hem weg bij HK Kópavogur en in zijn debuutseizoen maakte hij direct vijftien goals. Hij verdiende er een transfer mee naar Ajax. In Amsterdam scoorde hij nog 31 keer in 80 wedstrijden. 

Officiële wedstrijden Sigþórsson na zijn vertrek uit de Eredivisie:

  • 2015/16: 29 wedstrijden (FC Nantes)
  • 2016/17: 2 wedstrijden (Galatasaray, FC Nantes)
  • 2017/18: 2 wedstrijden (FC Nantes)
  • 2018/19: 0 wedstrijden (FC Nantes)

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner