12.03.2019 14:30

Seizoenskaartprijzen: PSV duurst, Heracles goedkoopst

Ten opzichte van vorig seizoen zijn de seizoenskaarten in de Eredivisie met 1,3% gestegen qua prijs. Bij PSV zitten de fans voor het meeste geld op de tribune, want die club hanteert de hoogste prijs voor een seizoenskaart.

Een jaar geleden betaalden de supporters van PSV al het meeste geld, maar daar zullen de destijds aanwezige fans geen spijt van hebben gehad. Hoewel de ploeg van Phillip Cocu bijgeval kritiek kreeg op het vertoonde spel, wist het wel de Eredivisie te winnen. Dit seizoen zijn de prijzen niet omhoog gegooid, waardoor de PSV-fans wederom minstens €275 moeten betalen voor een seizoenskaart, zo berekende Kortingscode. Niet misselijk, maar dan zie je wel de kampioen voetballen en mogelijk ook de aanstaande kampioen. PSV is met nog negen wedstrijden te gaan koploper in de Eredivisie.

Bij concurrent Ajax hanteren ze een bodemprijs die bijna vijftig euro lager ligt dan in Eindhoven: €228. Daarmee staat het niet eens in de top drie met duurste seizoenskaarten, al betalen Ajax-fans wel drie euro meer dan vorig seizoen. Om de zeventien thuiswedstrijden van Feyenoord en AZ Alkmaar te bekijken, betalen supporters meer dan bij Ajax: respectievelijk €258 en €250. Opvallend is de hoge prijs die SBX Excelsior hanteert: minstens €225. Daarmee staat het op een vijfde plaats in de lijst met duurste Eredivisie-seizoenskaarten.

Vitesse is met €179 voor een relatief grote club zeer goedkoop in zijn seizoenskaart. Slechts twee clubs gebruiken lagere prijzen. Het goedkoopste toegangsbewijs voor zeventien thuiswedstrijden is namelijk op te halen bij Heracles Almelo. De Eredivisie-verrassing van dit seizoen hanteert een minimale prijs van €149, net als vorig seizoen. De jaarkaarten bij ADO Den Haag zijn maar net iets duurder: €150.

De enige club waar de seizoenskaartprijzen zijn gedaald, is bij VVV-Venlo. Vorig seizoen kostten zeventien wedstrijden nog €195. Supporters van de Limburgse club betalen nu minimaal €185 voor een seizoenskaart. Bij PEC Zwolle, SBV Excelsior en FC Utrecht was de grootste stijging te merken. Bij die drie clubs is de goedkoopste seizoenskaart tien euro duurder dan vorig seizoen. 

* Vorig seizoen niet actief in de Eredivisie maar in de Keuken Kampioen Divisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner