17.03.2019 17:46

Depay startte 3 van laatste 4 competitieduels op de bank

De tot voor kort nog zo bewierookte Memphis Depay maakt een zeer moeilijke fase door bij Olympique Lyon. De spits van het Nederlands elftal is de laatste weken vaker bankzitter dan basisspeler in Frankrijk.

Ook het duel met Montpellier HSC (3-2 overwinning) bekeek de 25-jarige Moordrechter negentig minuten vanaf de bank. Dat blijkt geen uitzondering, want van de laatste vier competitieduels speelde hij alleen tegen Toulouse FC vanaf het begin mee. In die wedstrijd (5-1 zege) maakte hij overigens meteen zijn eerste goal in de Ligue 1 na dertien speelronden op rij zonder treffer. Tegen EA Guingamp en AS Monaco bleef zijn bijdrage beperkt tot invalbeurten.

Dat is overigens ook niet heel opvallend, want in 2043 minuten kwam hij tot zes treffers: gemiddeld vindt hij per 340 minuten het doel. Dat aantal minuten is overigens zo gek nog niet, aangezien slechts vijf spelers vaker in actie kwamen: middenvelder Houssem Aouar deed dat het vaakst. Depay legde voor zijn hoge aantal speelminuten echter vooral de basis in de eerste helft van de competitie. Toen kreeg hij nog grenzeloos vertrouwen van zijn coach Bruno Génésio.

Meeste speelminuten bij Lyon dit Ligue 1-seizoen

  1. Anthony Lopes - 2340 minuten
  2. Houssem Aouar - 2271 minuten
  3. Jason Denayer - 2216 minuten
  4. Marcelo - 2159 minuten
  5. Ferland Mendy - 2159 minuten
  6. Memphis Depay - 2043 minuten

Het is zaak voor de 44-voudig international om heel snel zijn vorm te hervinden. Aanstaande donderdag wacht namelijk het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. Juist in het shirt van het Nederlands elftal stak hij voor de jaarwisseling in blakende vorm. In de laatste vijf interlands trof Depay viermaal doel. Daarmee was hij de meest trefzekere international in die periode.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner