23.03.2019 11:00

Slechts 3 Europese teams doen het beter dan PSV

De Eredivisieclubs hebben dit weekend rust. Er worden namelijk interlands afgewerkt, waardoor de teams zich optimaal kunnen voorbereiden op het slot van de competitie en terug te blikken op de gespeelde wedstrijden. Dat kan PSV met een glimlach op het gezicht doen.

In de volgens de UEFA-coëfficiëntenlijst twaalf beste competities van Europa zijn er namelijk maar drie teams die het beter doen dan de Eindhovenaren. PSV laat per wedstrijd gemiddeld slechts 0,42 punten liggen. Alleen het Franse Paris Saint-Germain, het Italiaanse Juventus en het Oekraïnse Shakhtar Donetsk pakken gemiddeld meer punten per duel dan de ploeg van Mark van Bommel. Daardoor laat het onder andere de Spaanse koploper en grootmacht FC Barcelona (2,36 punten per wedstrijd) ruim achter zich. Ook de Engelse titelkandidaten Liverpool FC (2,45) en Manchester City (2,47) kunnen niet tippen aan het Eindhovense niveau.

Gemiddeld meeste aantal punten top 12 Europese competities 

  1. Paris Saint-Germain - 2,75
  2. Juventus - 2,68
  3. Shakhtar Donetsk - 2,59 
  4. PSV - 2,58
  5. RB Salzburg - 2,50


Lees ook: Brood wordt NAC's zesde Eredivisie-speler én trainer


Maar ook concurrent Ajax nestelt zich in de Europese top. De Amsterdammers completeren de top tien, door een moyenne van 2,38 punten per Eredivisieduel te halen. Het verschil tussen de twee grootmachten bedraagt momenteel vijf punten. Na de interlandonderbreking gaan de twee teams in de Johan Cruijff ArenA de onderlinge strijd aan. Daarna staan nog zeven duels op de agenda tot de seizoensapotheose.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner