30.03.2019 20:19

Buitink jongste hattrick-hero bij Vitesse ooit

Thomas Buitink heeft zijn debuut in de basis bij Vitesse laten uitmonden in een droom. De achttienjarige spits tekende tegen ADO Den Haag voor zijn eerste hattrick in zijn nog prille carrière. Het werd 3-3 in een spectaculair duel.

Buitink was tijdens zijn wervelende show op bezoek in Den Haag slechts achttien jaar en 239 dagen oud. Daarmee is hij jonger dan de vorige recordhouder. Dat was Huub Loeffen, die in 1991 met negentien jaar en 236 dagen een hattrick produceerde in Arnhemse dienst tegen FC Twente (4-1). Het was voor het jeugdexponent van Vitesse zijn vuurdoop in het basiselftal van Leonid Slutski.


 Lees ook: United profiteert van zeldzaam collectieve prestatie 


Buitink werd daarnaast de jongste doelpuntenmaker tijdens zijn basisdebuut voor de Arnhemmers sinds John van Beukering. De bonkige spits was in 2001 slechts zeventien lentes jong toen hij zijn eerste goal in dienst van de Gelderse club maakte. Deze eeuw is er echter bij Vitesse niemand jonger dan Buitink met meerdere goals in één competitiewedstrijd.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een knotsgek gelijkspel. ADO kwam via Sheraldo Becker op voorsprong, maar twee goals van Buitink binnen zes minuten bogen de stand volledig om. Lex Immers maakte even later gelijk, waarna Buitink opnieuw toesloeg. In het Haags kwartiertje was echter ook Immers opnieuw trefzeker: de Hagenees maakte de 3-3, waardoor de teams de punten deelden. Vitesse verzuimde daarmee de aansluiting met de top vier te behouden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner