06.04.2019 20:02

Fenomeen Isak evenaart nu al record in Eredivisie

Ondanks dat Ajax uiteindelijk zegevierde op bezoek bij Willem II, werd het een bijzondere avond voor de Zweedse tienersensatie Alexander Isak. De negentienjarige spits evenaarde een record als nieuwkomer.

De negentienjarige aanvaller, door de fans 'giraf' genoemd, scoorde in elf Eredivisiewedstrijden namens de Tilburgse club namelijk al elf keer. Ook Ajax-doelman André Onana had geen antwoord op de strafschop van het toptalent. Door de treffer is hij nu een van de vier buitenlandse nieuwkomers die een op een lopen na hun eerste elf wedstrijden. De laatste keer dat dat gebeurde, is inmiddels vijftig jaar geleden.

Vier spelers met 11 goals uit eerste 11 Eredivisieduels

  • Aleksander Isak - Willem II (2019)
  • Andrzej Frankiewicz (1969)
  • Béla Bodnár - Sparta Rotterdam (1962)
  • Sepp Seemann - SC Enschede (1957)


 Lees ook: Vardy Party: spits troeft Lineker af in all-time lijst 


Ajax bleek echter niet onder de indruk en won door doelpunten van Donny van de Beek, Joël Veltman, Hakim Ziyech en een eigen goal van Willem II-verdediger Freek Heerkens met 1-4. Het betekende dat Ajax de grens van honderd doelpunten dit seizoen aantikte. Daardoor pakten de Amsterdammers opnieuw de koppositie in de Eredivisie. Zondag kan PSV echter weer over de ploeg van Erik ten Hag heen wippen, want dan neemt de regerend landskampioen het op tegen subtopper Vitesse.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner