08.04.2019 09:45

Het resterende Eredivisie-programma van Ajax en PSV

Ajax heeft voor het eerst dit seizoen de koppositie overgenomen van PSV. Hoewel de tendens lijkt dat de Eindhovenaren de titel hebben vergooid, is dat nog lang niet het geval. Beide ploegen hebben evenveel punten, alleen het doelsaldo is in het voordeel van de Amsterdammers. Maar waar liggen de knelpunten voor Ajax en PSV in het resterende programma? 

Lastige uitduels voor Ajax
De uitwedstrijd van Ajax bij Willem II werd vooraf ingschat als een lastige. Toch kwam de ploeg van Erik ten Hag er zonder kleerscheuren uit. Ook het uitduel met FC Groningen (speelronde 31) is pittig voor de nieuwe koploper van de Eredivisie. Voor de laatste speelronde, thuis tegen het sterke FC Utrecht, ontvangt Ajax ook nog SBV Excelsior en Vitesse én reist het af naar De Graafschap. Bij dat uitduel krijgen sommige spelers nog de bibbers. Joël Veltman en Lasse Schöne verloren daar in de laatste wedstrijd van het seizoen van 2015/16 de Eredivisie-titel door met 1-1 gelijk te spelen op De Vijverberg. Ajax speelt sowieso wel drie duels meer dan PSV nog: de dubbele Champions League-confrontatie en de TOTO KNVB beker-finale. Dat kan voor vermoeidheid zorgen, of extra blessures. 

Pittige laatste speeldag voor PSV
In de thuiswedstrijden tegen De Graafschap, ADO Den Haag en Heracles Almelo lijken geen échte obstakels te zijn voor PSV. De knelpunten liggen in de uitduels. Zo speelt de ploeg van Mark van Bommel nog de streekderby bij Willem II, een wedstrijd die vorig seizoen nog in 5-0 eindigde voor de Tilburgers. Willem II is wat dat betreft geen fijne tegenstander voor PSV. De moeilijkste horde voor de landskampioen van vorig seizoen is in de laatste speelronde. Dan reist het af naar Alkmaar, voor het treffen met AZ. Die ploeg wil dolgraag bewijzen dat de recente zege op Ajax geen eenmalig succes was tegen een topclub. En wellicht móéten de Alkmaarders er nog alles aan doen om de derde plek te bemachtigen ten koste van Feyenoord. Een pittige laatste speeldag dus voor PSV.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner