16.04.2019 10:30

Drie verrassende clubs zonder (eenmalige) gatenkaas

Lille OSC weerhield Paris Saint-Germain afgelopen weekend van een kampioensfeestje. De nummer twee van de Ligue 1 gaf de koploper een draai om de oren: 5-1. Daardoor zijn er nog maar drie clubs in de topcompetities die dit seizoen zijn verdediging geen enkele keer (eenmalig) zagen transformeren in een lek mandje.

Lille zelf
Door de oorwassing die Lille OSC uitdeelde, is het in de Franse competitie de enige ploeg die niet meer dan twee tegengoals kreeg dit seizoen. Alleen Amiens SC, Paris Saint-Germain, OGC Nice, Olympique Lyon, Nîmes Olympique en FC Nantes scoorden meer dan eenmaal in één duel tegen Lille OSC. Ook Paris Saint-Germain had tot afgelopen weekend in nog geen enkele Ligue 1-wedstrijd dit seizoen meer dan twee goals geïncasseerd, maar in Lille werd de ploeg van Unai Emery van het veld geblazen.  

  • Gemiddelde tegentreffers Lille: 0,88 goals per duel

Twee Spaanse subtoppers 
In de vijf Europese topcompetities zijn er nog maar twee andere clubs die eveneens maximaal twee tegengoals kregen in één competitiewedstrijd. Opvallend genoeg gaat het niet om FC Barcelona, Real Madrid en/of Atlético Madrid, maar om de subtoppers Getafe CF en Valencia CF. Vooral de prestatie van het nietige Getafe CF is uitzonderlijk. De ploeg presteert zo goed dat het tegen een Champions League-positie schuurt en enkel Atlético Madrid en Valencia CF kregen minder tegentreffers dit seizoen in de Primera División. 

  • Gemiddelde tegentreffers Valencia: 0,84 goals per duel
  • Gemiddelde tegentreffers Getafe: 0,90 goals per duel

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner