17.04.2019 11:30

PSV en Ajax knallen euro's bovenop seizoenskaartprijzen

Uit de nieuwste prijsstelling die PSV voor 2019/20 hanteert, blijkt dat de seizoenskaartprijzen voor het volgende seizoen flink zijn gestegen. Gemiddeld ongeveer vijf procent, met een uitloop naar zelfs meer dan acht procent.

Vooral bepaalde vakken op de zuid-tribune van de club uit Eindhoven heeft het meeste last van de BTW-verhoging, waardoor PSV zich genoodzaakt voelt om de prijzen omhoog te gooien. Op dat deel van de tribune komt de stijging zelfs boven de acht procent uit. Wanneer PSV dezelfde bezettingsgraad heeft als in het huidige seizoen, levert dat de club ongeveer een half miljoen euro winst op. Dat moet de BTW-verhoging compenseren. 

De afgelopen jaren stegen de seizoenskaartprijzen in het Philips Stadion al regelmatig. De afgelopen seizoenen gebeurde dat respectievelijk met 2,6%, 3% en 3,6%. De stijging voor volgend seizoen is dus flink veel meer. In de laatste vijftien jaar zijn de supporters bij PSV veel meer geld kwijt voor een eigen zitje in het stadion. Ten opzichte van 2005 betalen de Eindhovense fans momenteel namelijk gemiddeld 51% meer.

Aantal procent dat seizoenskaart de laatste jaren steeg in prijs: 

  • 2018/19 – 5 tot 8%
  • 2017/18 – 2,6%
  • 2016/17 – 3%
  • 2015/16 – 3,6%

Ook Ajax laat prijzen stijgen
Eerder maakte Ajax ook al bekend dat het de prijzen voor de seizoenskaarten omhoog zou gooien. Die stijging gaat gepaard met ongeveer hetzelfde percentage als in Eindhoven (gemiddeld zes procent). Ajax meldt daarover het volgende op de website: "Dit betreft een lichte stijging door c.a. 1.5% indexatie en een 1.5% prijsverhoging. Daarnaast hebben we te maken met een landelijke BTW-verhoging van 3%." 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner