20.04.2019 10:58

Toeschouwersaantallen MLS overstijgen Eredivisie

De Major League Soccer, waar onder andere de Nederlandse coach Frank de Boer actief is, staat in volle bloei. De competitie wil uitbreiden naar dertig teams en dat is zo gek nog niet, met het oog op de toeschouwersaantallen.

De teams in de Major League Soccer, tot voor kort nog een niet al te veel voorstellende competitie, trekt gemiddeld namelijk bijna 3000 supporters meer naar de stadion dan de clubs in de Nederlandse Eredivisie. Atlanta United, waar Frank de Boer aan het roer staat, trekt dat gemiddelde flink omhoog. De topclub heeft per wedstrijd gemiddeld 53.002 bezoekers in het Mercedes-Benz Stadium. Er is geen club in de Eredivisie die meer supporters in het stadion heeft.

Gemiddeld aantal toeschouwers MLS/Eredivisie

  • MLS: 21.906 bezoekers
  • Eredivisie: 18.987 bezoekers

Het verschil tussen het kleinste stadion in de Verenigde Staten en in Nederland is aanzienlijk. Excelsior heeft het kleinste stadion van de Eredivisie. In het Van Donge en de Roo-stadion komen gemiddeld 4201 mensen. In de VS is dat bij Columbus Crew. Zij trekken per wedstrijd 12.447 naar het MAPFRE Stadium. Ook daarin heeft de Major League Soccer dus een voorsprong op Nederland. En dat terwijl voetbal verre van de grootste sport is in Amerika.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner