20.04.2019 11:09

Titelrace-scheids Higler deelt veruit meeste kaarten uit

Scheidsrechter Dennis Higler speelt een belangrijke rol in de eindstrijd in de competitie. De 33-jarige arbiter fluit achtereenvolgens FC Groningen-Ajax en Willem II-PSV. Het is verstandig als de titelkandidaten hun benen thuis houden.

Higler is van alle actieve Eredivisiescheidsrechters namelijk degene die de meeste kaarten uitdeelde dit seizoen. In totaal trok hij tachtig keer geel en vijf keer rood: een totaal aantal van 85 kaarten dus. Higler stond 21 van de gespeelde dertig Eredivisiewedstrijden aan het roer, wat inhoudt dat hij per wedstrijd gemiddeld vier spelers op de bon slingert. Siemen Mulder is met 69 prenten de leidsman die het dichtst in de buurt komen bij Higler. 

Meeste aantal kaarten Eredivisiescheidsrechters

  1.  Dennis Higler - 85
  2. Siemen Mulder - 69
  3. Jochem Kamphuis en Pol van Boekel - 68
  4. Björn Kuipers - 65
  5. Allard Lindhout - 64

Ook vorig seizoen was Higler de man van de kaarten. In de 25 Eredivisiewedstrijden onder zijn leiding vielen in totaal 86 kaarten. Daarmee stond hij aan het einde van het seizoen op gelijke hoogte met Serder Gözübüyük. Het lijkt een ontwikkeling die Higler de laatste jaren heeft doorgemaakt, want in zijn eerste volwaardige seizoen als Eredivisiescheidsrechter in het seizoen 2013/2014 bleef het bij 53 prenten. Bij Ajax moet Dušan Tadić oppassen dat hij niet tegen een kaart aanloopt. Hij staat namelijk op scherp. Ook PSV’ers Pablo Rosario, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Donyell Malen kunnen zich in de laatste weken van de competitie geen kaart permitteren.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner