22.04.2019 10:00

Biseswar bezorgt PAOK Saloniki eerste titel in 34 jaar

PAOK Saloniki heeft zich tot landskampioen van Griekenland gekroond. Met nog één wedstrijd voor het einde is het niet meer in te halen door directe concurrent Olympiakos. Oud-Feyenoorder Diego Biseswar had een aandeel in de kampioenszege.

De vleugelaanvaller, die als speler van Feyenoord ook werd verhuurd aan De Graafschap en Heracles Almelo, nam zondag de tweede treffer voor zijn rekening tijdens de 5-0 overwinning op het reeds gedegradeerde Levadiakos. Dit seizoen speelde de Nederlander 26 wedstrijden, waarvan 25 in de basis. Daarin scoorde hij acht keer en gaf hij ook acht assists. Daarmee staat hij op een vierde plaats als MVP van de Superleague. 

MVP's van de Griekse Superleague:

  1. Efthimios Koulouris, Atromitos – 23 goals
  2. Kostas Fortounis, Olympiakos – 21 goals
  3. Ezequiel Ponce, AEK Athene – 19 goals
  4. Diego Biseswar, PAOK Saloniki –16 goals 
  5. Daniel Podence, Olympiakos – 13 goals

De zege bracht Saloniki in extase, want het was pas de eerste landstitel in 34 jaar tijd voor PAOK Saloniki. Bovendien is een kampioenschap van buiten Athene een opvallend verschijnsel. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1988, toen AE Larisa de titel greep. Sindsdien wonnen alleen AEK Athene, Panathinaikos en Olympiakos (alle drie gelegen in de Griekse hoofdstad Athene) het landskampioenschap.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner