13.05.2019 15:15

NAC met slechtste seizoen in uitduels in liefst 36 jaar

Eredivisie-degradant NAC Breda speelt woensdag nog een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg van Ruud Brood kan daarom niets meer veranderen aan de dramatische serie dit seizoen in Eredivisie-uitwedstrijden.

NAC Breda behaalde in het huidige seizoen namelijk slechts vijf punten in alle duels buitenshuis. Brood's voorganger Mitchell van der Gaag stapte midden maart van dit jaar op zonder een wedstrijd te winnen op vreemde bodem. Toen Brood werd aangesteld duurde het niet lang voordat de eerste overwinning in een uitwedstrijd werd gepakt. Uit bij SBV Excelsior won NAC Breda met 1-2.

Echter lukte het Brood niet om nog een zege te boeken in de resterende uitwedstrijden die volgden tegen Heracles Almelo, Fortuna Sittard en sc Heerenveen. Daardoor boekte het slechts één overwinning in het hele seizoen. Dat is het laagste aantal voor de ploeg uit Brabant sinds het seizoen 1982/83. Ook 36 jaar geleden kwam de ploeg in dat seizoen niet verder dan slechts één Eredivisie-zege op vreemde bodem.

Heerenveen
Afgelopen zondag verloor NAC Breda met 2-1 van sc Heerenveen. Waar de ploeg uit Breda een dramatisch seizoen kende in uitwedstrijden, bereikte sc Heerenveen in thuisduels een dieptepunt. De Friezen eindigden door de zege namelijk op negentien punten in alle wedstrijden in het Abe Lenstra Stadion. Dat is het laagste puntenaantal ooit voor sc Heerenveen in de Eredivisie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner