17.05.2019 07:45

VIDEO: Ajax-aankoop met Schöne-treffer en is MVP

Spelers van Ajax staan in de nadrukkelijke belangstelling van topclubs door heel Europa, maar de Amsterdammers hebben in Răzvan Marin al een speler vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De Roemeen gaf Standard Luik een fraai afscheidscadeau.

De 22-jarige middenvelder speelde donderdagavond tegen Club Brugge en zegevierde op eigen veld met 2-0. Door de zege schakelde Standard Luik de club van onder meer Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Danjuma-Groeneveld uit voor de titel. KRC Genk, dat met 1-1 gelijkspeelde bij RSC Anderlecht, werd zodoende voor de vierde keer in de geschiedenis landskampioen van België.

Marin speelde voor de laatste keer in het eigen Stade Sclessin en liet de supporters bij beide treffers opveren, ondanks dat Standard Luik meer dan een uur met een man minder speelde omdat Collins Fai na dertig minuten rood kreeg. Vooral de tweede treffer van de Ajax-aankoop was van grote schoonheid. Van dertig meter ramde hij een vrije trap op Lasse Schöne achtige wijze (zijn concurrent voor volgend seizoen) tegen de touwen. 

MVP
Door zijn uitstekende optredens de laatste paar weken is Marin zelfs MVP in de play-offs om het kampioenschap in de Eerste Klasse. Zijn twee treffers tegen Club Brugge hebben hem na negen playoff-wedstrijden op een directe betrokkenheid van acht doelpunten gezet. Vijfmaal was Marin zelf het eindstation, driemaal was hij aangever. Daarmee blijft hij de Oekraïense middenvelder Ruslan Malinovskiy van KRC Genk nipt voor. 

Spelers met hoogste betrokkenheid bij een goal in de play-offs I:

  1. Marin (Standard) – 8 doelpunten: 5 goals, 3 assists
  2. Malinovskiy (Genk) – 7 doelpunten: 4 goals, 3 assists
  3. Trossard (Genk) – 6 doelpunten: 3 goals, 3 assists

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner