24.05.2019 08:30

FC Utrecht absolute koning van de Europese play-offs

FC Utrecht en Vitesse spelen vrijdagavond de heenwedstrijd van de finale van Europese play-offs. Dat doen beide ploegen precies een jaar nadat ze elkaar ook troffen in de eindstrijd om het ticket voor Europees voetbal.

Dat de Domstedelingen in de finale staan van de play-offs mag inmiddels geen verrassing meer heten. FC Utrecht stond van alle Eredivisie-ploegen namelijk het vaakst in de finale om het ticket voor de Europa League-voorrondes. In totaal zes keer, waaronder alle laatste vier seizoenen. Uitgerekend opponent Vitesse is na FC Utrecht de tweede ploeg met de meeste finaleplaatsen in de play-offs. 

Aantal finale-plaatsen in de play-offs voor Europees voetbal:

  1. FC Utrecht – 6 deelnames
  2. Vitesse – 4 deelnames
  3. FC Groningen en AZ Alkmaar – 2 deelnames

Wie het tweeluik in zijn voordeel beslecht, mag zich ook de club noemen met de meeste eindzeges in de play-offs. Tot op heden wonnen FC Utrecht en Vitesse namelijk allebei driemaal de finales voor een Europa League-ticket. De Utrechters deden dat in 2017, 2013 en 2010, terwijl de Arnhemmers zegevierden in 2018, 2015 en 2012. Vorig seizoen won Vitesse beide onderlinge duels, thuis werd het 3-2 en in Utrecht won het met 1-2. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner