30.05.2019 11:15

De Graafschap deelt twijfelachtig record met Volendam

In de vorm van De Graafschap is er een nieuwe gedeeld koploper in de Eredivisie als het gaat om de meeste degradaties. De Gelderlandse club handhaafde zich niet ten koste van Sparta Rotterdam en degradeerde voor de negende keer uit de Eredivisie.

Daarmee komt het op gelijke hoogte met FC Volendam, waarmee beide ploegen houder van een record zijn geworden die je liever niet in handen hebt. Een week eerder degradeerde SBV Excelsior ook al uit de Eredivisie. De Kralingers zijn net als De Graafschap specialisten daarin, want SBV Excelsior heeft al negen degradaties op zijn naam staan. De derde plek wordt ingevuld door de inmiddels stabiele Eredivisionist VVV-Venlo. 

Ploegen die het vaakst degradeerden uit de Eredivisie: 

  1. De Graafschap en FC Volendam – 9 degradaties
  2. SBV Excelsior – 8 degradaties
  3. VVV-Venlo – 7 degradaties

Voor Charlison Benschop was het dinsdagavond helemaal een pijnlijke avond. De aanvaller van De Graafschap degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, maar daar is hij na de zomer niet bij. Dan keert de international van Curaçao terug naar FC Ingolstadt 04. Echter, die ploeg degradeerde op hetzelfde moment van de 2. Bundesliga naar de 3. Bundesliga omdat het in een tweeluik verloor van SV Wehen Wiesbaden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner