18.06.2019 14:33

Degradatiekoning Maaskant nieuwe trainer VVV-Venlo

Robert Maaskant volgt de vertrokken Maurice Steijn op als trainer van VVV-Venlo. Hoofddoel is om de Limburgers een jaar langer in de Eredivisie te houden, maar Maaskant is juist net de trainer die het vaakst degradeerde.

Steijn koos voor het grote geld in Abu Dhabi bij Al-Wahda FC. Hij nam assistent-trainer Jay Driessen mee, waardoor VVV-Venlo op zoek moest naar een nieuw duo om de leiding over de trainersstaf op zich te nemen. In die zoektocht zijn de Limburgers uitgekomen bij Maaskant en Raymond Libregts, die beiden een contract voor twee seizoenen tekenden.

Doelstelling van de Venlonaren is om jaarlijks in de Eredivisie actief te blijven, wat de afgelopen twee seizoenen onder Steijn lukte. Maaskant brengt veel ervaring met zich mee, hij was eerder actief bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV Maastricht, NAC Breda en FC Groningen in eigen land. Zijn dienstverbanden waren daar niet altijd een doorslaand succes. Maaskant is namelijk de enige trainer ooit die vier keer uit de Eredivisie degradeerde.

Maaskant degradeerde vier keer uit de Eredivisie:

  • 2001 RBC
  • 2006 RBC
  • 2015 NAC
  • 2017 Go Ahead Eagles

In dat lijstje zou nog een vijfde degradatie kunnen worden toegevoegd. In 1996 vormde hij samen met Bob Maaskant en Hennie Spijkerman de technische staf van Go Ahead Eagles toen de club degradeerde uit de Eredivisie.

Kroonprins van het trainersgilde
Maaskant hield aan zijn eerste trainersklus in 1999 een veelbelovende bijnaam over. Hij presteerde het om met RBC te promoveren naar de Eredivisie, waarna hij 'de kroonprins van het trainersgilde' werd genoemd. Zijn grootste succes boekte hij vervolgens in 2011, toen hij met Wisła Kraków in zijn eerste seizoen kampioen van Polen werd.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner