19.06.2019 09:30

Succesvolle De Boer beleeft primeur in de beker

Frank de Boer heeft het inmiddels aardig op de rit bij Atlanta United FC. Na herstel in de competitie werd dinsdagnacht de kwartfinale van de beker bereikt, voor het eerst in de clubgeschiedenis.

De Boer werd vlak na zijn aantreden uitgeschakeld in de CONCACAF Champions League en won maar één van de eerste vijf competitiewedstrijden van het seizoen als regerend landskampioen, maar het gaat Atlanta United inmiddels voor de wind. De ploeg staat vierde op de ranglijst, maar zou na het winnen van de inhaalwedstrijden doorstoten naar de koppositie.

Ook in de beker werd dinsdagnacht een succes geboekt. Op bezoek bij Columbus Crew werd met 2-3 gewonnen, waarna Atlanta United zich plaatste voor de kwartfinales van de U.S. Open Cup. In dit bekertoernooi wist de club nog nooit eerder de laatste acht te bereiken. De voorgaande twee seizoenen werden de achtste finales het eindstation, met die vloek is onder leiding van De Boer afgerekend.

Verder graven in de bekergeschiedenis van Atlanta United is niet mogelijk, omdat de club pas sinds drie jaar meedoet. Atlanta United maakt een stormachtige ontwikkeling door en werd vier jaar na de oprichting vorig seizoen al landskampioen. In die korte tijd is er de meest waardevolle selectie van de Verenigde Staten neergezet, die nu ook met De Boer op prijzenjacht gaat.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner