20.06.2019 14:11

Ten Hag stelde deze vijf spelers het vaakst op bij Ajax

Erik ten Hag heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2022. Dat is goed nieuws voor een aantal spelers, want zijn oogappeltjes kregen altijd het vertrouwen van de trainer. Deze vijf spelers kwamen het vaakst in actie onder Ten Hag bij Ajax.

Donny van de Beek liet via zijn zaakwaarnemer Guido Albers geregeld in de media doorschemeren dat ze aan het begin van het seizoen niet tevreden waren met de inbreng van Van de Beek bij Ajax. Toch kwam de middenvelder vrijwel altijd voor in de plannen van Ten Hag. In anderhalf seizoen onder leiding van de trainer speelde Van de Beek de meeste wedstrijden van alle Ajacieden.

De keuze viel vaak op David Neres óf Van de Beek in de openingsfase van het seizoen, maar ook de Braziliaan werd door Ten Hag altijd als een steunpilaar beschouwd gezien zijn speeltijd. Zo speelde de aanvaller meer wedstrijden dan bijvoorbeeld Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico of Frenkie de Jong, die allen ook vanaf de eerste dag Ten Hag actief waren bij Ajax.

Meeste wedstrijden onder Ten Hag bij Ajax:

  1. Donny van de Beek - 73
  2. André Onana - 70
  3. Matthijs de Ligt - 70
  4. Lasse Schöne - 66
  5. David Neres - 66

Na de enorm succesvolle jaargang 2018/2019 is de uitstroom van Ajacieden vooralsnog beperkt gebleven tot De Jong. Ook aan de trainer werd getrokken, maar Ajax weet de oefenmeester langer vast te leggen. Ten Hag begrijpt wel dat het een hels karwei wordt om het afgelopen seizoen te evenaren. "De resultaten die we tot dusver hebben behaald waren fantastisch. Het zal een hell of a job zijn om dat te herhalen. Maar we zullen onze doelen weer gaan stellen en opnieuw voor resultaten gaan", zegt hij op de clubsite.

Twee jaar geleden vertrok Peter Bosz na een succesvolle Europese campagne - de Europa League-finale werd gehaald - naar Borussia Dortmund. Directeur voetbalzaken Marc Overmars kon een nieuw vertrek van een succestrainer deze keer wel tegenhouden. "Ik denk dat het goed is voor Ajax dat de trainer na zo'n succesvol seizoen ook de komende jaren hier actief is. We willen graag doorbouwen. Dat zal niet eenvoudig zijn, want er zullen natuurlijk enkele bepalende spelers vertrekken, maar we hopen het goed op te vangen. Erik moet er weer een team van zien te maken. Dat is hem wel toevertrouwd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner