03.07.2019 07:30

Dit elftal aan Nederlandse spelers is gratis op te halen

De transfermarkt is sinds maandag officieel geopend en spelers die tot juli een contract hadden bij hun club zijn nu vrij om te gaan en staan waar ze maar willen. Hieronder een elftal die gratis is op te pikken.

Verdediging
Het contract van Michel Vorm werd niet verlengd bij Tottenham Hotspur, nadat hij voorbij was gestreefd in de pikorde door Paulo Gazzaniga als tweede doelman. Voor vrijwel elke Eredivisie-club Vorm een uitstekende aanwinst kunnen zijn. Tevens is er met Gregory van der Wiel, Ricardo van Rhijn, Douglas (de genaturaliseerde Braziliaan) en Alexander Büttner een compleet gratis verdediging op te halen.

Middenveld
Leroy Fer is transfervrij en Feyenoord zoekt nog een middenvelder. Het ligt voor de hand dat de oud-jeugdspeler terugkeer in De Kuip, maar wellicht wacht Fer op een buitenlands avontuur. De voormalig Oranje-international is nog maar 29 jaar. Twee andere middenvelders die zijn op te pikken zijn Royston Drenthe en Ali Messaoud.

Aanval
Een aanvallend duo met op de vleugels Arjen Robben en Luciano Narsingh, daar droomt mening Eredivisie-club van. De spits die zij van doelpunten moeten voorzien is Michiel Kramer. Afgelopen seizoen kwam hij op voorspraak van Dick Advocaat naar FC Utrecht, maar beiden bleven niet langer dan één seizoen in de Domstad.

De elf Nederlanders die transfervrij zijn:

 1. Michel Vorm
 2. Gregory van der Wiel
 3. Ricardo van Rhijn
 4. Douglas
 5. Alexander Büttner
 6. Leroy Fer
 7. Royston Drenthe
 8. Ali Messaoud
 9. Michiel Kramer
 10. Arjen Robben
 11. Luciano Narsingh

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner