03.07.2019 14:30

FC Twente profiteert na toptransfers met €1 miljoen

Joachim Andersen staat op punt van transfereren naar Olympique Lyon. De verdediger van Sampdoria heeft een prijskaartje van 25 miljoen euro om zijn nek hangen, een bedrag dat de werkgever van onder meer Memphis Depay en Kenny Tete bereid is te betalen.

In Nederland zit FC Twente met smart te wachten tot de champagne wordt ontkurkt omtrent de overgang van de 23-jarige Deen. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie ontvangt dan namelijk een solidariteitsvergoeding voor de mandekker, aangezien hij aantal seizoenen uitkwam voor FC Twente. Dat is al de derde financiële meevaller voor de promovendus, want ook aan de transfers van Quincy Promes naar Ajax en Luuk de Jong naar Sevilla FC hielden de Tukkers enkele tonnen euro's over. Bij een deal van Andersen heeft de club al één miljoen euro ontvangen volgens De Telegraaf.

De drie toptransfers waar FC Twente van mee heeft geprofiteerd:

  • Quincy Promes > Ajax: €350.000
  • Luuk de Jong > Sevilla FC: €250.000
  • Joachim Andersen > Olympique Lyon: €400.000

Het bedrag kan nog een stuk verder oplopen als ook Hakim Ziyech, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van meerdere Europese grootmachten, en Steven Berghuis nog een transfer maken naar het buitenland. Laatstgenoemde speler kan Feyenoord verlaten voor een nieuw avontuur binnen de Eredivisie bij PSV, maar mogelijk zijn er ook internationale kapers op de kust. Voor beide spelers heeft FC Twente geen doorverkooppercentage, maar gaat het eveneens om een solidariteitsvergoeding.

 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner