17.07.2019 09:30

Bakker met officieus debuut bij PSG tijdens Mbappé-show

Mitchel Bakker heeft in een oefenwedstrijd van Paris Saint-Germain zijn officieuze debuut gemaakt voor de Franse grootmacht. Dat deed de achttienjarige linksback als invaller tegen het Duitse Dynamo Dresden (1-6 winst).

De vleugelverdediger stond tot deze zomer onder contract bij Ajax, waar hij een groot deel van de jeugdopleiding doorliep. In Amsterdam kreeg hij echter weinig speeltijd van trainer Erik tegen Hag, waarna zaakwaarnemer Mino Raiola hem stalde bij het hyperambitieuze Paris Saint-Germain. Bij zijn nieuwe ploeg heeft Bakker, die namens Jong Ajax 37 wedstrijden uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie, direct kennis gemaakt met de absolute klasse van sterspeler Kylian Mbappé.

De twee officiële duels van Bakker bij Ajax in het eerste:

  • HVV Te Werve – Ajax 0-7 (TOTO KNVB beker)
  • Ajax – Go Ahead Eagles 3-0 (TOTO KNVB beker)

Het wonderkind begon aan de aftrap tegen Dynamo Dresden en had na iets meer dan een half uur al tweemaal gescoord. Ook Julian Draxler kwam op het scorebord. Na de onderbreking gaf trainer Thomas Tuchel speeltijd aan minder bekende spelers. Daardoor kwamen ook Arthur Zagre, Virgiliu Postolachi en Adil Aouchiche tot scoren. Bakker viel na 57 minuten in als vervanger van Juan Bernat.

Tweede elftal
De talentvolle verdediger zou bij de Franse club instromen bij het tweede elftal, de ploeg van de Nederlandse trainer Leeroy Echteld, maar in mei besloot de clubleiding om die ploeg op te doeken. Daarom moet de achttienjarige zeer waarschijnlijk zijn minuten maken in het hoogste jeugdelftal. Vanwege een spelerstekort haalde Paris Saint-Germain II afgelopen winterstop ook Levi Opdam van AZ Alkmaar. De 23-jarige verdediger is nu transfervrij.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner