19.07.2019 10:00

De 5: talenten van de top 3 die kunnen doorbreken

Elke vrijdag om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de talenten bij Ajax, PSV en Feyenoord die een kans krijgen in de voorbereiding en mogelijk dit seizoen gaan doorbreken.

1: Joël Piroe – PSV
Bij PSV is er een vacature in de spits vrijgekomen na het vertrek van Luuk de Jong naar Sevilla FC. Maximiliano Romero komt daar voorlopig niet voor in aanmerking, want hij is verhuurd aan Veléz Sarsfield. De meest voor de hand liggende namen zijn die van Donyell Malen en Sam Lammers, maar daarachter bonkt ook Piroe op de deur. De aanvaller, die in april bij PSV verlengde tot medio 2022, bleek de afgelopen seizoenen een ware goalgetter en wordt bij de Eindhovense club als een zeer talentvolle speler beschouwd. Mogelijk dat hij in de loop van het seizoen de nieuwe aanvalsleider wordt.

2: Sergiño Dest – Ajax
De vleugelverdediger, die zowel links als rechts uit de voeten kan, laat zich nadrukkelijk gelden in de voorbereiding bij Ajax. Zeker nu de backs Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico nog genieten van hun vakantie kan hij zich laten zien aan trainer Erik ten Hag. Dat lukt de achttienjarige, die afgelopen zomer met de Verenigde Staten meedeed aan het WK u20, tot nu toe uitstekend. "Als je dit kunt tegen een Premier League-club en de nummer twee van Turkije (Istanbul Başakşehir, red.) dan kan het ook in de Cruijff Schaal en in de competitie. Natuurlijk maakt hij nog fouten, maar hij doet ook heel veel goed", liet Ten Hag weten in gesprek met De Telegraaf.

3: Wouter Burger – Feyenoord
Hij is nog maar achttien jaar, maar voor Burger lijkt dit het seizoen van de waarheid te worden. Hij is te oud voor de jeugd en omdat Feyenoord geen belofte elftal heeft in de Keuken Kampioen Divisie moet de middenvelder hopen op speeltijd in het eerste. Door het vertrek van onder meer Tonny Vilhena en Jordy Clasie liggen er kansen. In de voorbereiding deed de lange speler, die vorige zomer Europees Kampioen werd met Oranje u17, een aantal duels mee met de ploeg van Stam. Een plekje in de selectie lijkt hij te hebben bemachtigd, nu nog een basispositie afdwingen.

4: Marouan Azarkan – Feyenoord
De vleugelaanvaller maakte woensdagavond zijn officieuze Kuip-debuut, in het oefenduel met Panathinaikos. "Of ik had gedacht dat ik zou invallen? Eerlijk gezegd niet. Ik dacht dat de trainer de meesten 90 minuten zou laten spelen, toen ik mocht warm lopen kreeg ik steeds meer zin om in te vallen", liet hij weten aan Veronica. Azarkan, nog altijd maar zeventien jaar, is in de Feyenoord-voorbereiding één van de jongelingen die zich nadrukkelijk toont aan trainer Jaap Stam.

5: Lassina Traoré – Ajax
Kasper Dolberg kwakkelt al een tijd met zijn vorm, Klaas-Jan Huntelaar is niet de beoogde eerste spits en Dušan Tadić is eigenlijk meer een vleugelaanvaller of een 10. Wie blijft er dan over als Ten Hag niet raakt uit gepuzzeld? Traoré. Afgelopen winterstop maakte de Burkinees de overstap naar Amsterdam en in de tweede helft van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen gooide hij hoge ogen. In veertien duels maakte hij acht treffers en op de laatste speeldag van de Eredivisie maakte hij zelfs al zijn debuut tegen FC Utrecht (4-1).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner