20.07.2019 11:00

Ajax-aanwinst Álvarez is een beest in de duels

Na de verkoop van aanvoerder en defensieleider Matthijs de Ligt heeft Ajax razendsnel gehandeld. De Amsterdammers contracteerden Edson Álvarez als vervanger. Hoe goed is hij in verhouding tot De Ligt?

Net als De Ligt is de Mexicaan in ieder geval ijzersterk in de duels. De 21-jarige centrumverdediger, die slechts 1.85 meter is, won namelijk afgelopen seizoen 105 duels in de Mexicaanse Primera División. Er was slechts één verdediger sterker in de duels dan hij. Daarmee lijkt hij de ideale vervanger voor De Ligt, dé rots in de Amsterdamse branding van de afgelopen seizoenen.

Waar De Ligt er vroeg bij was en op zijn negentiende al 134 duels voor Ajax speelde, heeft Álvarez iets minder ervaring. Hij speelde in totaal 104 keer voor zijn voormalige club CF América. Daarin was hij vijf keer trefzeker, tegenover veertien treffers van De Ligt. De man van 75 miljoen euro heeft wel minder interlands op zijn naam staan. De Ligt speelde er zeventien, Álvarez 28. Laatstgenoemde is net als de ex-aanvoerder van Ajax geen kaartenpakker. Hij pakte slechts veertien keer geel in dus meer dan honderd optredens.

Aantal wedstrijden in de hoofdmacht

  • Matthijs de Ligt: 134 wedstrijden
  • Edson Álvarez: 104 wedstrijden

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner