26.07.2019 11:45

De Kalender: Ajax-PSV en de Belgische competitiestart

Waar clubs als FC Barcelona, Juventus en Manchester City nog in andere continenten verblijven voor oefenduels, gaat het echte werk in Nederland (Johan Cruijff Schaal) én België (competitiestart) dit weekend alweer beginnen. 

In Nederland staan de Eredivisie-winnaar en TOTO KNVB beker-winnaar tegenover elkaar. Omdat Ajax beide prijzen won, is PSV als hoogst geklasseerde Eredivisie-ploeg de tegenstander van de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA. Het winnen van de nationale supercup brengt echter geen geluk. Van de laatste negentien winnaars werden er slechts drie ploegen later dat seizoen kampioen. Alleen PSV in 2000/01, Ajax in 2013/14 en PSV in 2015/16 lukte dat.

In de Belgische Eerste Klasse A opent landskampioen KRC Genk de competitie met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Dat duel vindt plaats op vrijdagavond, terwijl de overige topclubs uit België later in het weekend in actie komen. De Nederlanders Arnaut Danjuma en Ruud Vormer van Club Brugge spelen uit bij Waasland-Beveren terwijl Michel Vlap zijn debuut kan maken in het thuisduel van RSC Anderlecht met KV Oostende.

Zaterdag 27 juli:

  • 18.00u: Ajax – PSV (Johan Cruijff Schaal)

Klik hier of op de afbeelding om naar de Belgische competitie te gaan:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner