27.07.2019 19:55

Ajax pas tweede ploeg met triple in kalenderjaar

Ajax heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. In eigen huis was de landskampioen te sterk voor nummer twee PSV. Daardoor voegt Ajax voor de negende keer in de historie de Johan Cruijff Schaal toe aan de prijzenkast. Het werd 2-0.

2019 is een prachtig jaar gebleken voor de Amsterdammers. De halve finale in de Champions League werd bereikt, maar de ploeg van coach Erik ten Hag haalde dit kalenderjaar ook al drie tastbare prijzen binnen: eerst de KNVB beker, daarna volgde de landstitel en PSV werd dus verslagen in de Johan Cruijff Schaal. Deze eeuw was er slechts één Nederlandse ploeg drie drie prijzen pakte in één kalenderjaar: Ajax in 2002.

Drie prijzen in één kalenderjaar deze eeuw

  • Ajax (2002)
  • Ajax (2019)

Ajax sloeg in recordtempo toe tegen de Eindhovense concurrent. Al binnen een minuut kwam middenvelder Donny van de Beek gevaarlijk in het zestienmetergebied, waarna hij afspeelde op spits Kasper Dolberg. De Deen tikte de bal feilloos achter Jeroen Zoet. Al na 35 seconden lag de bal in het net. Nog nooit eerder werd er zo snel gescoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal én in een duel van Ajax tegen PSV.

De Ajacieden verdubbelden via Daley Blind de score. Hij schoot de bal fraai in de kruising. Aan de goal ging nog wel een uitgebreide VAR-check vooraf, omdat Dusan Tadic een overtreding zou hebben gemaakt op Olivier Boscagli. Hij bleef geblesseerd aan zijn gezicht in het strafschopgebied liggen terwijl Blind de bal tegen de touwen ramde. De goal bleef uiteindelijk staan, waardoor de eindstand op 2-0 werd bepaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner