28.07.2019 10:34

Vissel Kobe ondanks wereldsterren in degradatienood

Het Japanse Vissel Kobe heeft een geweldige ploeg ter beschikking, maar het wil nog niet lukkenn in de J1 League. Misschien dat topverdediger Thomas Vermaelen, de nieuwe aanwinst, daar iets aan kan veranderen.

De ex-verdediger van onder meer Ajax, Arsenal FC en FC Barcelona is namelijk de zoveelste topspeler die een contract tekent bij Vissel Kobe. De Japanners hebben ook al oud-wereldsterren Andrés Iniesta, David Villa en Lukas Podolski in de gelederen. Ook speelt Samper voor Vissel Kobe. De 24-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona en speelde dertien wedstrijden in de hoofdmacht.

Degradatie
Tóch staat Vissel Kobe niet bovenaan de ranglijst. Bij lange na niet, overigens. Het is eerder vrezen voor degradatie. Met nog veertien wedstrijden te spelen dit seizoen staat de ploeg op de vijftiende plaats met negentien punten, nét boven de degradatiestreep. De voorsprong op nummer achttien en tevens rode lantaarndrager Sagan Tosu bedraagt slechts vier punten. De achterstand op koploper FC Tokyo is 21 punten.

Ook tegen grootmacht FC Barcelona kon Vissel Kobe dit weekend geen potten breken. De Catalaanse topclub, waar voormalig Ajacied Frenkie de Jong de volledige tweede helft in actie kwam, won de oefenwedstrijd met 2-0. Het werd vooral een bijzonder affiche voor Iniesta, die voor de eerste keer in zijn loopbaan tégen zijn FC Barcelona speelde. Na afloop ging hij op de foto met Sergio Busquets, met wie hij jarenlang het Barcelona-middenveld bestuurde.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner